دستگاههای چاپگر فیش به دو دسته رومیزی و قابل حمل (کمری) دسته بندی میشوند. با توجه به اینکه معیارهای خرید این دو دسته کاملاً با یکدیگر تفاوت دارد، توضیحاتی که در خصوص راهنمای خرید فیش پرینتر برای هر یک از آنها نوشته میشود در دو قسمت جداگانه خواهد بود.
بسیاری از خریداران وقتی به بازار جهت خرید دستگاههای فیش زن مراجعه میکنند با تنوع مدل و قیمت روبرو میشوند و مسلماً اکثر فروشگاهها از دستگاههای موجود در فروشگاه خود تعریف میکنند و سعی دارند محصولی را به شما بفروشند که موجود دارند.
معیارهای خرید فیش پرینتر رومیزی
چاپگرهای رسید رومیزی با توجه به مکانیزمی که برای پرینت استفاده میکنند به سه دسته تقسیم میشوند. ۱-حرارتی ۲-سوزنی ۳-جوهرافشان
ولی نکته قابل توجه این است که تقریبا اکثر دستگاههای فیش پرینتر موجود در بازار چاپگرهای حرارتی هستند لذا ما در این مقاله در خصوص محصولاتی صحبت میکنیم که از روش چاپ حرارتی استفاده میکنند. در ادامه معیارهایی که باید برای خرید یک فیش زن رومیزی حرارتی در نظر بگیرید لیست شده است:
۱- سایز رول مصرفی فیش پرینتر
چاپگرهای حرارتی فیش زن در ابعاد مختلفی ساخته میشوند تا کاربر بنا به نیاز خود بتواند یکی از دستگاههای ۵۸ میلیمتر، ۸۰ میلیمتر و ۱۱۰ میلیمتر را انتخاب کند. دستگاههایی که از رول ۸۰ میلیمتر پشتیبانی میکنند نسبت به سایر سایزها بیشتر مورد استقبال کاربران قرار میگیرند. اکثر فروشگاههای زنجیرهای و هایپرمارکت، رستوران و فست فود از این سایز استفاده میکنند. چاپگرهای عرض ۵۸ میلیمتر و ۱۱۰ میلیمتر برای مقاصد خاصی استفاده میشوند. مثلاً چاپگرهای عرض ۱۱۰ میلیمتر در برخی از آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
۲- عمر هد و اتوکاتر پرینتر صدور فیش
هد و اتوکار فیشزن اقلام استهلاکی این چاپگرها به حساب میآیند و بهب مرور زمان از کیفیت و کارایی آنها کاسته میشود. هنگامی که یک دستگاه توسط یک کمپانی معتبر به بازار عرضه میشود اطلاعات فنی محصول نیز همراه با عرضه دستگاه منتشر میشود که شامل توضیحاتی در خصوص عمر هد و اتوکاتر نیز میشود که باید مورد توجه قرار بگیرد. چون هنگامی که این قطعات مستهلک شوند دستگاه کارایی خود را از دست میدهد و در بهترین حالت نیاز به تعویض قطعه دارد که این هزینه نسبت به قیمت خود دستگاه مبلغ قابل توجهی خواهد بود.
۳- پورتهای اتصال فیش پرینتر
جهت ارسال دستور چاپ به دستگاه پرینتر صدور فیش نیازمند استفاده از پورتهای اتصال به چاپگر هستیم. یک فیش پرینتر ممکن است دارای یک یا چند عدد پورت باشد لذا هر یک از آنها دارای ویژگیهایی است که کاربرد متفاوتی دارد. در ادامه ویژگی هر یک از پورتها را ذکر میکنیم تا بتوانید با توجه به نیاز خود دستگاهی را انتخاب کنید که کارایی لازم را داشته باشد.
پورت USB
سادهترین و پرکابردترین پورت اتصال میباشد و تقریباً اکثر دستگاههای موجود در بازار از این پورت پشتیبانی میکنند. با توجه به اینکه اکثر سیستمهای رایانهای از پورت USB پشتیبانی مانند کامپیوترهای دسکتاپ، لپتاپ، All-In-One و صندوق فروشگاهی دارای این پورت هستند و با توجه به اینکه نصب فیش پرینتر با این روش اتصال بسیار آسان است، این پورت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. ولی استفاده از آن دارای محدودیت طول کابل میباشد. اگر کابلی که استفاده میکنید دارای طول زیادی باشد هنگامی که دستور چاپ را ارسال میکنید، یا چاپگر دیر عمل میکند یا اینکه به طور کلی عملیات چاپ اتفاق نمیافتد. پیشنهاد میشود حداکثر طول کابلی که برای چاپ از طریق USB استفاده میکنید حداکثر ۱/۸ متر (۱۸۰ سانتیمتر) باشد. پس اگر بین فیش پرینتر و سیستم شما فاصله زیادی وجود دارد بهتر است از این پورت استفاده نکنید.
پورت Ethernet (شبکه)
تقریباً مشکلی که در خصوص پورت یو اس بی وجود داشت در روش اتصال با پورت شبکه وجود ندارد و حداقل در ابعاد فواصل موجود در درون یک فروشگاه یا واحد تجاری و اداری مشکل فاصله و طول کابل در پورت Ehternet مشکلی ایجاد نمیکند. علاوه بر این یکی از مزیتهای استفاده از این روش امکان نصب یک فیش پرینتر بر روی چند سیستم به صورت همزمان میباشد.
پورت WiFi
این پورت نیز تقریباً تمام ویژگیهای روش اتصال Ethernet را دارد و مناسب اماکنی است که امکان کابل کشی در آن وجود ندارد ولی در مقایسه با اتصال کابل شبکه، اتصال WiFi معمولاً دارای سرعت و پایداری کمتری میباشد.
پورت سریال (RS-232)
با وجود اینکه بسیاری از کیسها و صندوقهای فروشگاهی دارای پورت سریال میباشند ولی این پورت اکثراً جهت اتصال فیش پرینتر به یک وسیلهی دیگر به عنوان ماژول میباشد. مثلاً جهت اتصال فیش پرینتر به یک ترازو یا یک دستگاه فراخوان مشتری میتوان از این پورت استفاده کرد.
۴- برند دستگاه فیش پرینتر
متاسفانه این روزها با پدیدهای به نام برندسازی یا برند فیک روبرو هستیم که بازار بسیاری از اقلام الکترونیکی و کامپیوتری را تحت تاثیر قرار داده است. بسیاری از واردکنندگان دستگاههای فیش پرینتر، دستگاههای بدون اسم چینی (یا به اصطلاح NoName) را با لوگوی اختصاصی و برند مندرآوردی وارد بازار ایران کردهاند. این محصولات علاوه بر کیفیت پایین بی اصالت بوده و با یک جست و جوی اینترنتی در سایتهای خارجی متوجه میشویم که این برندها در سایر کشورها وجود خارجی ندارند. این مسئله بخصوص هنگام نیاز به پشتیبانی نرمافزاری دستگاه خودش مسئله ساز می شود مثلا جایی که شاید نیاز به دریافت درایور جدیدتر یا استفاده از SDK دستگاه داشته باشید ولی چون سایت رسمی و پشتیبانی جامعی از شرکت سازنده وجود ندارد نتوانید به فایل های مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
۵- محل خروج کاغذ
فیش چاپ شده در برخی از مدلها از قسمت جلویی دستگاه خارج میشود و در برخی دیگر از قسمت بالای چاپگر خارج میشود. پیشنهاد میشود جهت استفاده در پیشخوان یا در کنار صندوق به جهت سهولت دسترسی به فیش از دستگاههایی استفاده کنید که خروجی فیش در قسمت فوقانی دستگاه قرار دارد. همچنین اگر قصد استفاده از فیش پرینتر را در محیط آشپزخانه و مانند آن را دارید از دستگاهی استفاده کنید که محل خروج کاغذ آن در قسمت جلوی دستگاه قرار گرفته باشد.
⭐ چهار دستگاه فیش پرینتر رومیزی پیشنهاد شده توسط فروشگاه باماایران با توجه به قیمت یا کیفیت ⭐
مشاهده لیست دستگاههای فیش پرینتر
معیارهای خرید فیش پرینتر قابل حمل (کمری)
برخلاف دستگاههای رومیزی که اکثراً با سیستمهای کامپیوتری مورد استفاده قرار میگرفت و این سیستمها مجهز به سیستم عامل ویندوز بودند، این دسته از محصولات عموما با تبلتها یا تلفنهای همراه هوشمند (موبایل) که دارای سیستم عامل اندروید یا ios هستند مورد استفاده قرار میگیرند. هنگامی که شما در سیستم عامل ویندوز میخواستید از یک چاپگر استفاده کنید تنهای کافی است درایور آن را نصب کنید سپس با هر برنامهای که داخل ویندوز نصب باشد دستور چاپ را صادر کنید؛ اما در اندروید و ios قضیه متفاوت است. برای اینکه بتوانید از یک فیش پرینتر قابل حمل در یک اپلیکیشن موبایل یا تبلت استفاده کنید باید SDK دستگاه مورد نظر ما در برنامه استفاده شده باشد. اگر SDK فیش پرینتر مدنظر ما در اپلیکشن استفاده نشده باشد، آن نرم افزار با مدل فیش پرینتر قابل حمل که ما انتخاب کردیم سازگاری نخواهد داشت.
۱- استعلام سازگاری دستگاه از شرکتهای نرمافزاری
با توجه به دلایل ذکر شده در پاراگراف قبلی حتما قبل از خرید دستگاه فیش زن قابل حمل باید با شرکتی که قرار است از نرمافزار آن استفاده کنید مشاوره بگیرید تا از دستگاههای سازگار با برنامه مورد نظر خود، اطلاع پیدا کنید.
بعد از گذر از این مرحله در صورتی که امکان انتخاب از بین چند گزینه چاپگر قابل حمل برای شما میسر بود به این نکات توجه کنید:
۲- فیش زن قابل حمل با برند معتبر
استفاده از یک دستگاه با برند شناخته شده جهانی، مزیت هایی برای شما به همراه خواهد داشت. اولاً دستگاههای برند معمولاً از کیفیت ساخت بسیار مطلوبتری برخوردارند، ثانیاً در صورتی که به هر دلیلی در آینده مجبور به مهاجرت به یک نرمافزار دیگری شدید احتمال اینکه دستگاه برند با نرمافزار جدید نیز سازگار باشد بیشتر است. علاوه بر این پشتیبانی نرمافزاری و سختافزاری در دستگاههای شناخته شده و برند باعث میشود که علاوه بر قابلیت تعمیر پذیری بالای دستگاه، سهولت دسترسی به کیت های به روز توسعه نرمافزاری (یا همان SDK) بیشتر باشد.
۳- عرض رول مصرفی
همانند دستگاههای رومیزی، چاپگرهای صدور فیش قابل حمل نیز در ابعاد مختلف جهت استفاده از رول های ۵۸/۸۰/۱۱۰ میلیمتر طراحی و ساخته شدهاند. هنگام تهیه دستگاه دقت کنید که دستگاه از لحاظ رول مصرفی با نیاز شما تطابق داشته باشد.
⭐ چهار دستگاه فیش پرینتر قابل حمل (کمری) پیشنهاد شده توسط فروشگاه باماایران با توجه به قیمت یا کیفیت ⭐
مشاهده لیست دستگاههای فیش پرینتر قابل حمل (کمری)
طی مقاله راهنمای خرید فیش پرینتر سعی کردیم مطالب مفیدی را برای شما فراهم کنیم تا بتوانید یک انتخاب مناسب در خرید دستگاه فیش پرینتر داشته باشد. لازم به ذکر است که ترتیب عناوین در بخش چاپگر رومیزی اتفاقی بوده و دلیلی بر اولویت نمی باشد.
ممنون که تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید.
هنوز دیدگاهی وجود ندارد!